Başvuru

Hedef Kitle

Matematik öğretmen adaylarının bilgi ve iletişim teknolojilerinin matematik öğretimine entegrasyonu ile ilgili yeterlik sahibi olmalarına yönelik olan bu projenin hedef kitlesi, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı lisans programlarında öğrenim görmekte olan öğretmen adaylarıdır. 2019-2020 öğretim yılı itibariyle üçüncü sınıf olan matematik eğitimi öğretmen adaylarından, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde öğrenim görmekte olan 40 matematik eğitimi öğretmen adayı proje etkinliklerine dahil edilecektir.

Başvuru Koşulları ve Katılımcı Seçim Kriterleri

Proje kapsamında yapılacak etkinliklere dahil edilecek öğretmen adaylarının seçilmesinde şu kriterler dikkate alınacaktır:

  • Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği programında lisans öğrencisi olmak
  • 2019-2020 öğretim yılında lisans programı 3. Sınıfta öğrenim görüyor olmak
  • Daha önceden 2237-A kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak
  • 2020 Haziran itibariyle en az 2.50 not ortalamasına sahip olmak
  • Başvuru formunu eksiksiz doldurup göndermiş olmak
  • Etkinliğe kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılım sağlayabilmek
  • TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olmaK

Proje kapsamındaki etkinliklere katılacak olan öğretmen adaylarının belirlenmesi için öncelikle başvuru formlarının adaylar tarafından doldurulup gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formu daha sonra eklenecektir.

Projenin kabul edilmesi halinde, Temmuz 2020 ilk haftası  içerisinde belirlenecek bir tarihe kadar gönderilecek olan formlar incelenerek adayların önceden belirlenen kriterlere uyup uymadıkları değerlendirilecektir. Başvuru kriterlerini sağlamayan adayların başvuru formları dikkate alınmayacaktır.

Kriterlere uyan adaylardan aynı üniversiteden başvuranlar kendi içinde not ortalamasına göre sıralanacaktır. Her üniversite için aynı üniversiteden en yüksek not ortalamasına sahip olan en fazla iki kişi belirlenerek 40 kişilik asil liste oluşturulacaktır.

Başvurulan üniversite sayısının 40’tan az olması halinde, her üniversiteden en yüksek ortalamaya sahip olan bir kişi seçilecek; ikinci en yüksek ortalamaya sahip olanlar da kendi aralarında sıralanarak 40 aday için eksik sayı tamamlanacaktır.

Başvurulan üniversite sayısının 40’tan fazla olması durumunda, her üniversiteden en yüksek not ortalamasına sahip kişiler not ortalamasına göre sıralanarak en yüksek ortalamaya sahip 40 kişi seçilecektir.

Benzer mantıkla 20 kişilik yedek aday listesi oluşturulacaktır.

Oluşturulan asil ve yedek aday listeleri internet sitesinden duyurulacaktır.

40 kişilik katılımcı grubu, projeye başlama aşamasında 20’şerli iki gruba ayrılacak ve etkinlikler iki grup olarak yürütülecektir.

 

 

Başvuru Formu, projenin kabul edilmesi halinde buraya eklenecektir.